Oare cum arăta telefonul de la Apple peste 10 ani, având în vedere că tehnologia evoluează de la an la an tot mai mult? Cum se va transforma iPhone-ul şi oare ce funcţii va avea?
Un jurnalist de la The Mac Observer şi-a imaginat cum ar putea să arate iPhone-ul peste 10 ani, luând în calcul tehnologiile care ar putea să apară în viitor.
“Nu am nicio informaţie despre planurile de la Apple, ceea ce urmează este strict o speculaţie şi o opinie personală. Totuşi, cred unele presupuneri sunt destul de rezonabile să devină realitate”, explica jurnalistul John Martellaro.
Iată care sunt ideile lui despre cum va arăta iPhone-ul peste 10 ani:
1. Separearea. Scopul evoluţiei smartphone-urilor este separarea prezentării vizuale a informaţiilor de partea mecanică a telefonului: CPU, radio şi baterie. În ultima perioadă, ecranele iPhone-urilor au crescut în mărime, ceea ce înseamnă că pe viitor prezentarea vizuală va fi mai mare. Cu apariţia ceasului Apple, informaţia a devenit accesibilă imediat. Nu mai trebuie să bagi mâna în buzunar după telefon şi să deschizi o aplicaţie, acum este de ajuns doar să ridici mâna şi informaţia îţi apare imediat.
Cu toate acestea, jurnalistul sustine că nu ceasul Apple este soluţia. El propune un iPhone mult mai mic decât iPhone 6. Acesta ar putea să ne comunice toate informaţiile prin câmpul vizual sau prin cască Bluetooth.
2. Siri şi comunicarea. Tehnologia aceasta este la început de drum şi cu toate că încă ne mai amuzăm cu Siri, aceasta ar putea să devină chiar un adevărat interlocutor. Exact ca în filmul “Her”, poate peste 10 ani, oamenii vor putea comunica cu iPhone-urile lor exact cum o fac cu o persoană în toată firea.
3. Transmiterea de informaţii în câmpul vizual. Aceasta este cu siguranţă una dintre cele mai revoluţionare idei! Jurnalistul şi-a imaginat cum oamenii ar putea să îşi înlocuiască ochiul sau doar retina cu un microchip, care să îi permită telefonului să transmită în câmpul vizual al omului toate informaţiile. O altă soluţie ar fi lentilele de contact bazate pe tehnologia graphene, iar pentru audio se va folosi o cască Bluetooth. Google a făcut deja un prim pas spre această posibilitate când a lansat ochelarii Google.
O altă posibilitate este transmiterea de semnale centrului optic din creier pentru a vizualiza informaţiile în câmpul vizual. Poate, în viitor vom putea să integrăm casca BT direct în ureche, fără să mai fie nevoie să o scoatem.
4. Evoluţia naturală. Jurnalistul crede ca un “progres natural” în cazul iPhone-urilor ar fi să scape de “limitarea” dată de ecranele mici LCD. “Câmpul nostru vizual este cea mai naturală şi puternică parte a noastră ca fiinţe umane. Este echivalentul a sute de megapixeli”, susţine el.
Ţi se par plauzibile aceste idei? Tu cum crezi că va arăta iPhone-ul peste 10 ani?