Compania americană a prezentat Apple Watch în cadrul evenimentului Spring Forward, luni, 9 martie 2015. Apple s-a folosit de evenimentul în care a lansat noul MacBook pentru a prezența noul ceas smart.
Iată care sunt cele 10 lucruri pe care le ştim acum despre ceasul inteligent:
1. Data lansării
Cei care vor să îşi cumpere ceasul inteligent de la Apple pot să se înscrie pentru precomandă pe 10 aprilie, iar dispozitivul va fi disponibil în magazine începând cu 24 aprilie.
2. Unde va fi disponibil
Apple va pune în vânzare ceasul pe 24 aprile doar în câteva ţări. Acestea sunt SUA, Marea Britanie, Australia, Canda, China, Japonia, Hong Kong, Germania şi Franţa. În următoarele luni, ceasul o să fie disponibil şi în alte ţări.
3. Care este preţul de bază pentru colecţiile Apple Watch
Preţul ceasurilor diferă în funcţie de colecţia din care fac parte, mărimea display-ului, cureaua şi accesoriile pe care le alegeţi. Apple Watch Sport este cel mai “ieftin” dintre ceasuri. Preţul de bază începe de la 349 de dolari. Cel din fier de 38 de mm va avea un preţ între 549 dolari şi 1049 de dolari. Ceasul de lux, care se numeşte Watch Edition şi este din aur de 18 karate, cu sticlă din safir şi carcasă galbenă sau rose, va avea un preţ de bază de 10.000 de dolari. Cel mai scump Apple Watch, care are cataramă si curea Classic, va costa 17.000 de dolari.
4. Mărimea influenţează preţul
Ceasul cu display de 42 de mm va costa cu 50 de dolari mai mult decât cel cu 38 de mm. De exemplu, Sport Watch cu ecran de 38 de mm cu o curea sport va costa 349 de dolari, iar cel de 42 de mm va avea preţul de 399 de dolari. În cazul colecţiei de lux diferenţa este mai mare, cel de 38 de mm cu curea sport va costa 10.000 de dolari, iar cel de 42 de mm va avea preţul de 12.000 de dolari.
5. Cât de mult vor costa accesoriile
Apple pune la dispoziţia clienţilor mai multe tipuri de curele. Cea Sport costă 49 de dolari, iar Leather Loop, Milanese Loop şi Classic Buckle vor costa 149 de dolari fiecare. Modern Buckle va costa 249 de dolari, iar Link Bracelet 449 de dolari. Apple a pregătit şi două tipuri de cabluri de încărcare, unul de un metru, iar celălalt de 2 metri, care vor costa 29 de dolari, respectiv 39 de dolari.
6. Cât de interșanjabile vor fi curele
Curele ceasurilor sunt interșanjabie doar în cazul dispozitivelor cu aceeaşi mărime. Astfel, cureaua de 38 de mm se va potrivi pentru orice ceas de 38 de mm. Acest lucru este valabil şi în cazul celor de 42 de mm. Apple va include în cutie două curele pentru clienţii care cumpără modelul Sport.
7. Apple Pay pe ceas va funcţiona cu modele mai vechi de iPhone
Apple Watch este compatibil cu iPhone 5 şi noile modele de iPhone, asta înseamnă că Apple Pay va funcţiona pe aceste modele. Utilizatorii vor putea astfel să autorizeze plăţi folosind sensorul Touch ID (în cazul telefoanelor iPhone 5s, iPhone 6/6 Plus) sau un code pin (în cazul iPhone 5s/5c). Apple Pay de pe ceas nu este compatibil cu iPhone 4 şi 4s.
8. Nu poţi să înoţi şi să faci duş cu ceasul pe mână
Apple Watch este dotat cu IPX7, ceea ce înseamnă că poţi să te plimbi prin ploaie sau să te speli pe mâini în timp ce porţi ceasul, dar nu poţi să faci duş sau să înoţi cu el.
9. Cât rezistă bateria
Apple susţine că bateria ceasului inteligent poate să ţină până la 18 ore, adică aproape toată ziua. Viaţa bateriei însă variază în funcţie de cât de solicitat este ceasul. Acesta poate garanta 3 ore de conversaţii, 6 ore şi jumătate de ascultat muzică prin Bluetooth şi 6 ore şi jumătate de traking atunci când faci sport. Ceasul mai este dotat şi cu modul Power Reserve, care permite ceasului să afişeze doar ora pentru 72 de ore când bateria este scăzută.
10. AppleCare+, disponibil pentru Apple Watch
AppleCare+ poate fi cumpărat cu Apple Watch. Utilizatorii vor beneficia de o garanție de 2 ani care le va acoperi daunele în cazul a două incidente. Nu se cunoaşte deocamdată preţul asigurării în caz de accident. Pentru iPhone şi iPad costă 99 de dolari, cu o taxă de reînlocuire de 79, respectiv 49 de dolari.