Apple Pay și tehnologia sa NFC sunt bune dar destul de greu de pus în practică.
Apple a oferit primele informații oficiale despre Apple Pay la lansarea lui iPhone 6 și iPhone 6 Plus, însă noua tehnologie NFC a fost introdusă pe noile modele de iPhone 6, iPad Air 2 și iPad Mini 3 odată cu lansarea lui iOS 8.1.
Dacă la o primă vedere toate lucrurile păreau simple, iar marii retaileri primeau cu brațele deschise noul sistem de plată, se pare că acum, tot entuziasmul s-a dus, ei devenind destul de reticienți la Apple Pay.
Rolul lui Apple Pay pare unul simplu și anume să cumperi din magazin sau să plătești în restaurante folosind doar telefonul mobil, însă, ideea în sine este destul de greu de introdus, mai ales că unii dintre cei mai mari retaileri americani precum: BestBuy, Walmart și Rite Aid nu vor să folosească cel puțin pentru moment tehnologia Apple.
Potrivit celor de la GsmArena, se pare că o parte dintre retaileri au modificat în mod special cititoarele capabile de NFC pentru a nu permite introducerea lui Apple Pay în magazinele lor.
Apple Pay este refuzat de marii retaileri, întrucât anul viitor se va lansa CurrentC, un sistem de plată susținut de jucătorii de categorie grea din piață, care permite tăierea taxelor de procesare a cardurilor de debit sau de credit luând bani direct din contul bancar al clientului.
CurrentC va fi disponibil pe toate smartphone-urile care rulează de pe Android și iOS.