Near Field Communication va fi folosit doar de către Apple Pay.
O dată cu lansarea celor două modele de iPhone 6, Apple a introdus pentru prima dată și tehnologia NFC. Aceasta trebuia să fie implentată atât pe iPhone 6 și iPhone 6 Plus dar și pe primul ceas Apple – Apple Watch.
Cu toate că chip-ul NFC se poate conecta atât la Apple Watch cât și la alte dispozitive care oferă alte funcții, compania americană Apple, restricționează accesul la tehnologia NFC, aceasta rămânând disponibilă doar pentru Apple Pay.
Apple Pay foloseşte tehnologia NFC pentru efectuarea plăţilor efective şi senzorul de amprentă Touch ID pentru confirmarea lor. Apple Pay va putea fi folosit doar de pe iPhone 6, iPhone 6 și Apple Watch, deoarece doar ele dispun momentan de Near Field Communication.
Probabil că vă veți întreba cum funcționează acest serviciu iar noi vă vom spune că voi practic veți face un sincron între cartea voastră de credit și iTunes. Mai departe, acestea sunt transferate automat în aplicaţia Passbook şi sunt salvate într-un format criptat în spatele unui cip securizat Secure Element.
De fiecare dată când veţi introduce un card nou în iPhone, vă va fi generat un cod PIN unic pe care îl veţi folosi pentru realizarea plăţilor împreună cu un al doilea cod generat aleatoriu la fiecare achiziţie.
Apple Pay nu va funcţiona în România, cel puţin nu în prima etapă de propagare. Iniţial va fi lansat în Statele Unite şi va fi utilizabil în peste 220.000 de magazine, restaurante sau supermarket-uri. De asemenea, doar băncile din SUA vor fi disponibile.