Pe 4 mai va avea loc la București o nouă ediție a Codecamp, cea mai longevivă conferință IT din România, la care vor participa cei mai buni speakeri tech ai momentului, care vor aborda subiecte de maxim interes pentru industria IT. Evenimentul va cuprinde discuții despre impactul Inteligenței Artificiale în dezvoltarea softwareului sau miturile și adevărurile din spatele condiției de developer full-stack.

Pe cele trei scene ale Codecamp_Festival vor urca nume importante ale software development-ului internațional, cum ar fi: Kevlin Henney – consultant, trainer și co-autor al cărților 97 Things Every programmer should know și A Pattern Language for Distributed ComputingMichael Feathers – inițiator al mișcării Agile și autorul cărții Working Effectively with Legacy Code, Indu Alagarsamy – Principal Engineer la The New York Times sau Dylan Beattie – Microsoft MVP și unul dintre cei mai energetici speakeri care au urcat pe scena Codecamp.

„Pe măsură ce ne apropiem de aniversarea a 15 ani din această toamnă, suntem la fel de dedicați să oferim publicului nostru o experiență memorabilă. Ne dorim ca evenimentele Codecamp să îmbine învățarea de la cei mai buni experți din industrie, în mijlocul unei comunități cu adevărat vibrante, cu interacțiunea cu firme remarcabile de pe piața IT locală și bucuria de a petrece o zi întreagă la ceea ce ne străduim să fie un eveniment aparte. Vom discuta atât despre evoluția industriei, trenduri actuale în dezvoltarea de software, cât și despre abilitățile de care au nevoie atât în prezent, cât și în viitor cei care lucrează în domeniu.” Dan Nicola, co-fondator Codecamp.

În zona Expo a Festivalului, participanții vor avea ocazia să afle mai multe despre companiile IT importante din România, cum ar fi Nagarro, Sustainalytics, Systematic, Luxoft, Grid Dynamics, Playtika, Stefanini sau Thales. Totodată, aceștia vor avea parte de o experiență specială, în care vor face cunoștință cu oamenii care au schimbat fața dezvoltării software, într-o atmosferă relaxată. Se vor putea bucura de mâncăruri din bucătăria internațională în zona de food-trucks, vor avea experiențe inedite oferite de parteneri, se vor putea bucura de bere artizanală sau vor putea savura o cafea de specialitate, iar la finalul zilei, se vor putea relaxa cu un cocktail și muzică live. ZOB va susține un concert de închidere a festivalului, urmat de un after party.

Potrivit unei cercetări McKinsey, țările UE-27 vor avea un deficit de competențe digitale cuprins între 1,4 și 3,9 milioane de oameni până în 2027. În același timp, studiul realizat la nivel global, pe un eșantion de 18.200 de respondenți, indică faptul că 19% dintre specialiștii în resurse umane consideră că recrutarea Software Developerilor va reprezenta o mare provocare și în 2023. Participarea la Codecamp face parte din strategia de employer branding a companiilor partenere și îi aduce și mai aproape de specialiștii IT prezenți la eveniment.

În cadrul Codecamp_Festival, în zilele dinaintea conferinței (2-3 mai), vor avea loc la București și patru Masterclass-uri, destinate persoanelor care vor să își perfecționeze cunoștințele. Acestea sunt workshopuri hands-on, susținute de traineri de top, care vor ghida personal participanții pe parcursul celor două zile:

Architecture with Agility, cu Kevlin Henney;

Distributed Systems with C# and .NET, cu Dylan Beattie;

Moving Past Technical Debt, cu Michael Feathers și

Nonlinear Thinking, cu Diana Montalion.

Biletele atât pentru Codecamp_Festival, cât și pentru Masterclass-uri pot fi achiziționate de pe site-ul codecamp.ro sau contactând echipa la adresa de e-mail team@codecamp.ro.


Poate te intereseaza si