Site icon Stiri IT si noutati din domeniul tehnologic – Mobile247

Review set microfon de streaming Genesis Radium 600

Subiectul reviewului de astăzi se adresează podcasterilor, vloggerilor, streamerilor și altor categorii profesionale intrate recent în vocabularul curent, dar cu o pondere din ce în ce mai mare în societatea contemporană. După cum probabil ați ghicit, vom testa în cele ce urmează un element central pe masa oricărui podcaster de succes, și anume un set de microfon dedicat streaming-ului. Modelul Radium 600 pe care îl vom testa în continuare este oferit de Genesis, și are următoarele caracteristici:

Specificații

 

De obicei nu dau prea multă importanță ambalajelor, dar în cazul de față trebuie să fac o excepție, întrucât cutia metalică în care vine microfonul arată pur și simplu într-un mare fel ! Cu muchiile din aluminiu argintiu și suprafețe negre cu o textură plăcută, aspectul general este unul de ambalaj premium. Toate componentele stau perfect protejate într-un pat de burete, aspect important pentru cazul în care se dorește portabilitatea kitului. Calitatea cutiei și ușurința reîmpachetării componentelor o fac perfectă pentru aceia care au nevoie să își desfășoare activitatea de înregistrare audio în diverse locații.

Kitul conține elementele principale necesare înregistrărilor, respectiv microfonul propriu-zis, un stand extensibil cu o bază solidă și foarte grea, un capișon antivânt din burete și un filtru pop care se atașează cu o clemă metalică de stativ.

Microfonul are un aspect foarte profesional, cu o greutate respectabilă și carcasă de aluminiu printată cu numele producătorului. Corpul microfonului conține un jack 3.5 pentru conectarea opțională a unei perechi de căști, un buton pentru “mute” și indicatorul său LED de stare, un potențiometru pentru sensibilitatea microfonului, respectiv gain control, și alt potențiometru pentru volumul căștilor atașate la microfon. Pe baza microfonului se află un port USB-B unde vom atașa cablul USB de 1.8m.

Stativul este foarte solid dacă e strâns cu simțul răspunderii și poate fi reglat la ce înălțime necesită vorbitorul. Segmentele stativului nu au prezentat nici un fel de joc, inclusiv la extensia maximă. Baza stativului este amortizată de un inel de cauciuc care a funcționat destul de eficient în atenuarea vibrațiilor parazite. Microfonul se fixează perfect în inelul de pe stativ, fără nici un fel de joc.

Conectarea la calculator nu necesită drivere și presupune simpla atașare a cablului USB. Microfonul a fost văzut de Windows ca o combinație de microfon și boxe, acestea din urmă din cauza portului de căști încorporat, deci va fi necesar să-i spunem sistemului de operare ce ieșire de sunet preferăm.

Construcția microfonului este una de tip condensator, cu un răspuns direcțional cardioid. Cu toate că o construcție cardioidă presupune un răspuns unidirecțional, respectiv captarea strict a surselor sonore amplasate în fața sa, prin amplificarea gain-ului se va mări și zona de captare. Astfel, dacă dorim putem controla într-o oarecare măsură răspunsul microfonului prin ajustarea distanței până la microfon corelată cu modificarea gain-ului.

În timpul utilizării microfonul s-a comportat foarte bine. Am testat unitatea în software-ul OBS Studio, unde înregistrarea audio s-a dovedit excelentă, cu un sunet curat și de calitate. Potențiometrul de gain face o treabă foarte bună în reglarea sensibilității și implicit a volumului ambiental capturat, dacă se dorește acest lucru.
Zgomotul de fond s-a menținut foarte redus chiar și la capătul cursei potențiometrului.

Am conectat la jack-ul disponibil o pereche de căști de calitate și am avut feedback-ul înregistrării în timp real, respectiv auzeam ce aude și microfonul. Acest lucru este foarte util pentru evitarea imediată a eventualelor probleme de sunet din studio, ca să nu le constatăm când e prea târziu, la editarea finală. Filtrul pop și capișonul antivânt au avut un efect moderat, dar asta din cauză că nu prea a fost nevoie de ele, microfonul descurcându-se perfect și fără să le atașăm. Foarte util a fost și potențiometrul volumului la căști, ca și butonul de tăiat sunetul, pentru situațiile în care trebuie să decuplăm rapid microfonul.

Puncte negative

Nimic serios, eventual lipsa unui conector XLR.

Puncte pozitive

Calitatea excelentă a înregistrării, aspectul premium, ușurința conectării și utilizării, filtrele și stativul incluse

Concluzie

Kitul de microfon Genesis Radium 600 a evoluat excelent în teste sub toate aspectele și s-a impus ca un candidat puternic pentru cineva care dorește să activeze într-un domeniu unde e necesară înregistrarea vocală.

Exit mobile version