Site icon Stiri IT si noutati din domeniul tehnologic – Mobile247

Gazer TV49-US2, un smart TV adaptat nevoilor actuale

La mijlocul anului trecut, ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori IT de pe piața locală, a intrat și pe segmentul de televizoare inteligente (a se citit cu sistem de operare Android 7.1.1), adăugându-și în portofoliu marca Gazer.

Gazer este o companie relativ nou înființată (2004), care din 2009 a început să producă echipamente electronice pentru piața auto, precum camere de bord, camere de parcare, oglinzi cu ecrane integrate sau sisteme video și multimedia.

Compania are sediul la Londra, produce din 2014 dispozitive electronice portabile, iar din 2017 a pătruns pe piața soluțiilor de inteligență artificială pentru echipamente destinate autovehiculelor.

În prezent, Gazer comercializează produse în peste 20 de țări, peste un milion de utilizatori folosind deja produsele fabricate și proiectate de brandul britanic.

Am făcut acest scurt preambul pentru a introduce un televizor Gazer pe care l-am testat și despre care vrem să vă împărtășim opinia noastră.

Este vorba despre modelul Gazer TV49-US2, un smart TV cu sistem de operare Android 7.1 și o diagonală a ecranului de 49″. Nu este o diagonală uriașă, ci una tocmai potrivită pentru o cameră obișnuită din apartamentul unui bloc.

Televizorul testat de Market Watch are integrate tehnologiile Wi-Fi și Bluetooth 4.0, ceea ce înseamnă că poate fi conectat la Internet și se poate conecta cu alte dispozitive mobile, cum ar fi spre exemplu smartphone-ul sau tableta. Există chiar și o aplicație dezvoltată de producător – Gazer TV – care îți transformă telefonul mobil în telecomandă.

 

Detalii tehnice despre Gazer TV49-US2

Diagonala ecranului 49″
Rezoluție Ultra HD 4K
Tipul ecranului IPS True RGB
Tip de iluminare Direct LED
Sistem de operare Android 7.1
Tuner TV digital încorporat DVB-T2/DVB-S2/DVB-C
Procesor 4 Core A53 64 bit
Spațiu de stocare 2 Gb
Memorie 16 Gb
HDR Da
Wi-Fi 802.11ac 2×2 Dual Band (2.4GHz & 5GHz)
HDMI 2x HDMI 2.0; 1x HDMI 1.4a;
USB 1x USB 3.0; 1x USB 2.0
AV 1x miniAV
miniYPBPR Da
PC 1x VGA, 1x Line in
Ieșire audio optică 1x Toslink
Intrare pentru căști 3.5 mm line out
LAN 1x RJ45
Carduri de extindere CI
Intrări de antenă 1x S2, 1x T2, 1x C
Sistem audio 3-way 2x 8 Watt
Dolby Audio Da
Bluetooth v4.0
Control vocal Da, cu telecomandă opțională Gazer RCSB1/RCSB2/RCSBE
Suport HDD extern Da
Posibilitatea de a înregistra canale TV Da, programată
Temporizator de oprire automată Da, prin buton separat de telecomanda
Tipul de montare VESA 200х200
Culoarea corpului Gri închis (grafit), mat
Comanda HDMI ARC Da
Redare video 60 fps Da
Redare video H.265 Da
Redarea conținutului 4K Da, până la 125 mb/s
Redare audio Dolby AC3, EAC3, DTS, FLAC,
Dimensiunile telecomenzii 140x40x21 mm
Control pe spate TV Da, joystick
Greutate (cu suporturi) 12.9 kg
Greutate (în cutie) 16.05 kg
Dimensiuni de gabarit (cu suporturi) 686х1100х250 mm
Dimensiuni de gabarit (fără suporturi) 636х1100х32(62) mm

 

Instalare și aspect

Nedesfăcută, cutia are puțin peste 16 kg, iar televizorul, în sine, are aproape 13 kg, cu tot cu suporții montați.

După ce i-am montat suporții – nu ai nevoie decât de o șurubelniță obișnuită pentru asta – am ajuns la concluzia că ar sta mai bine pe un suport de perete. Aveam deja unul universal, iar televizorul mi s-a părut suficient de ușor astfel încât să nu fie nevoie de încă o persoană pentru a-l manevra și pentru a-l instala.

 

Am apreciat faptul că suporții sunt extrem de stabili, dar mai ales că nu ocupă mult spațiu. Prin urmare, fără să irosești loc, poate fi instalat într-un spațiu destul de îngust, chiar și pe un raft din bibliotecă.

 

Pe de altă parte, poziția suporților nu poate fi modificată, asta înseamnă că nu poți face ajustări ale televizorului. Avantajul este că televizorul își păstrează o poziție naturală perpendiculară, fără să facă vreun unghi de vizualizare.

Dacă vreți să rotiți televizorul ușor spre stânga sau spre dreapta, trebuie ridicat și mutat cu totul, manual, dar nu e o problemă, pentru că este foarte ușor.

Mi-a plăcut designul, carcasa are un aspect elegant, iar rama este subțire, aproape imperceptibilă de jur împrejurul ecranului.

Telecomanda este chiar bine gândită, de dimensiuni reduse, aproape cât un telefon mobil, iar asta înseamnă că poate fi mânuită ușor cu o singură mână. Butoanele sunt aerisite și intuitive, m-am obișnuit repede cu ea și de multe ori nici nu mai era nevoie să mă uit la butoane, le-am învățat poziția rapid.

Calitatea imaginii și a sunetului

M-a surprins calitatea imaginii. Recunosc, aveam preconcepții despre această marcă, de care nu am auzit prea multe până acum, însă mi-au fost spulberate după ce am început să folosesc televizorul.

Ecranul IPS True RGB m-a impresionat, iar filmele pe care le-am vizionat mi s-au părut a fi la standarde cinematografice. Nu sunt expert grafician, dar culorile sunt vii, bine reglate, fără a-ți lăsa vreun moment impresia că sunt artificiale. De asemenea, luminozitatea maximă este mare, suficientă încât să nu te deranjeze o lumină naturală care bate direct înspre ecranul televizorului.

Sunetul Dolby Digital este puternic și clar. Gazer TV49-US2 are două difuzoare de câte 8 Wați, care folosite la maxim pot deranja vecinii pe cel puțin trei etaje în sus și în jos. Sunetul este suficient pentru orice activitate recreațională, filme, jocuri pe consolă sau muzică.

 

Interfața

După cum spuneam, televizorul este de tip smart TV și funcționează cu sistem de operare Android 7.1. Chiar dacă are sistem de operare, nu vă imaginați că se pot instala pe televizor aceleași aplicații de pe telefonul mobil. E nevoie de personalizări, de adaptări la rezoluții și multe alte detalii tehnice, motiv pentru care aplicațiile cele mai populare pentru smart TV-uri sunt cele precum YouTube sau Netflix.

 

Gazer TV49-US2 are un procesor care nu dă rateuri. În plus, majoritatea funcțiilor se bazează pe Internet, iar conectivitatea la Internet 802.11ac a funcționat fără probleme. Am vizionat filme pe Netflix cu imagini curate ca lacrima, fără întreruperi sau alte neplăceri vizuale.

 

Trăiască YouTube!

Trăiască YouTube-ul pe smart TV! Am conectat smartphone-ul la televizor, cu ajutorul unui cod (detalii aici), iar în acest fel am putut transfera pe televizor toată libertatea pe care mi-o oferă aplicația YouTube de pe telefonul mobil. Vizionezi clipurile preferate pe TV comandându-le de pe telefonul mobil. Practic, îți transformi mobilul într-o telecomandă youtubiană.

Telefonul transformat în telecomandă

Eu rătăcesc mai mereu telecomanda televizorului, dar niciodată nu-mi pierd smartphone-ul. Gazer s-a gândit la asta și a făcut o aplicație care transformă telefonul în ceva mai mult decât o telecomandă, devine un panou tactil cu tastatură, ce oferă mai multe posibilități de control al televizorului.

Tot prin intermediul acestei aplicații este posibilă redarea fotografiilor și a conținutului video de pe dispozitive mobile, precum smartphone sau tabletă.

 

Concluzie

 

Raportul calitate/preț pentru acest televizor este mai mult decât atrăgător. Cred că merită cu prisosință cei 1.659 lei, imaginea, sunetul, funcțiile și aplicațiile care pot fi instalate pe acest dispozitiv îl transformă într-un televizor perfect adaptat nevoilor prezente ale unei familii moderne.

Exit mobile version