Din 2013 când One M7 a fost introdus, este pentru prima dată când HTC introduce un smartphone fără a utiliza și cuvântul ”One”.
HTC 10 a fost un model extrem de anticipat și asta mai ales de când a fost lansat teaser-ul cu “a world class camera”. Aceasta s-a dovedit a fi o cameră selfie cu stabilizare optică combinată cu o camera principală de 12MP UltraPixel. Cei de la HTC s-au arătat încântați de fidelitatea ridicată și calitatea audio hi-res, mulțumită BoomSound HiFi Edition și suportului pentru căști hi-res de 24-bit.
În mod categoric HTC 10 este un demn sucesor al HTC One M9. Privind la specificațiile tehnice ale celor două smartphone-uri, se poate observa că s-au schimbat multe. HTC a făcut update la tot, exceptând modulul Wi-Fi care a rămas același.
HTC 10 are un display mai mare comparativ cu cel al HTC One M9. A trecut de la 5” la 5.2”, iar calitatea display-ului a crescut, HTC 10 utilizând QHD Super LCD 5 comparativ cu HD Super LCD 2. Și rezoluția este mai mare la HTC 10: 2560×1440 vs 1920×1080.
Flagship-ul utilizează cel mai nou chipset, Snapdragon 820 comparativ cu cel de pe M9, Snapdragon 810, iar RAM-ul a crescut la 4GB.
Spațiul de stocare intern la HTC 10 este de 32GB/64GB, HTC One M9 având doar 32GB. Ambele smartphone-uri pot extinde sațiul de stocare cu un card microSD. Bateria este și ea mai mare și în plus, HTC 10 este certificat IP53, adică rezistă la cantități reduse de apă și praf.
Totuși, camera este principalul element al noului flagship. Deși are doar 12MP față de cei 20MP de pe M9, noul HTC 10 are avantaj pentru că folosește tehnologia UltraPixel, cu apertură f/1.8, auto focus laser și stabilizare optică, iar camera de selfie este și ea mai bună datorită stabilizării optice.
HTC 10 este cea mai mare și mai greu decât HTC One M9. Ca și conectivitate, în sfârșit găsim și la HTC, USB Type-C, care este mult mai rapid decât micro-USB-ul de pe One M9. Ca și design, acesta este unul clasic HTC, singura diferență fiind faptul că e unibody și e complet metalic.