Site icon Stiri IT si noutati din domeniul tehnologic – Mobile247

iPhone 6s vs Fake – Ghid anti înselăciune

iPhone 6s, la fel ca orice nou smartphone de la Apple, reprezintă o sursă de inspirație și profit pentru fabricile de smartphone-uri din China. Noul model de iPhone nu a scăpat de această situație și se bucură de o serie de clone, unele realizate foarte bine altele foarte slab.

Materialul video descoperit pe YouTube, pe canalul DarGadgetZ, ne prezintă o copie foarte bine realizată a lui iPhone 6s. La prima vedere, dacă nu ești un cunoscător al detaliilor, iar orice iPhone e similar doar pentru că are mărul mușcat pe spate, îți recomandăm să urmărești acest material video cu atenție.

Sistemul de operare, desi tema pe care o rulează este foarte apropiată de cea a iPhone-ului original, este defapt Android. Da, nu am greșit cu nimic este un Android cu temă de iOS, sistemul de operare prezent pe iPhone.

Funcționalitățile sunt aproximativ similare, atunci când începi și cauți sau vrei să vezi cum sunt noile funcții prezente pe iPhone 6s, bucuria se transformă în tristețe și îți dai seama că ai pierdut o sumă considerabilă de bani iar telefonul tău este un fals veritabil.

Noi am realizat o listă, cu o serie de aspecte la care tot timpul trebuie să fiți atenți când doriti să cumpărați un iPhone și nu doriți să fie fals.

Ghid anti înselăciune pentru achiziția unui iPhone

  1. Materialul din care este realizată carcasa noul iPhone sau orice alt produs al companiei americane este de calitate și mult mai rezistent. Până la urmă nu costă destul de mulți bani degeaba.
  2. Funcționalități.

3. Inscripțiile de pe carcasă. Copiile smartphone-urilor produse de Apple de multe ori nu au                 toate detaliile scrise pe spatele telefonului, în cazul de față s-ul specific noilor modele nu este         prezent.

4. Display-ul este de slabă calitate, redă imaginile la o rezoluție scăzută și tot odată dacă este     apăsat mai tare începe să afiseze culori ciudate.

5. Viteza procesorului.

Deși au frecvențe mai mari ale procesoarelor, copiile de cele mai multe ori nu sunt atât de bine optimizate și nu pot concura cu un iPhone original. Un test benchmark cu Antutu sau GeekBench 3, poate să vă spună cum este denumit telefonul și tot odată să vă ofere un rezultat mult mai slab față de un iPhone veritabil. Tot în testele benchmark, o să observați faptul că iPhone-ul fals pe care doriți să îl cumpărați rulează Android. Acesta este momentul pefect să îl refuzați și să vă luați gândul de la la achiziție

6. Prețul.

Costul iPhone-ului diferă în funcție de perioada achiziției, de magazin și tot odată de specificații. Dacă în cazul modelului original, diferența o face spațiul de stocare, în cazul modelelor false, prețurile sunt incredibil de mici, tocmai pentru a da falsa impresie de chilipr.

Concluzie.

Dacă nu sunteți foarte bine puși la punct cu achiziția unui iPhone indiferent de model, vă recomand să cereți vânzătorilui să vă permită să mergeți cu telefonul la un magazin Apple sau la un service Gsm. Persoanele ce lucrează în domeniu pentru un mic cost pot să vă scape de o înselăciune de zile mari.

În cazul în care dorești să achziționezi un iPhone de pe internet iar vânzătorul nu este din același oraș cu tine, îți recomandăm să ceri ca la livrare, coletul să poată să fie deschis. Dacă urmezi pașii de mai sus cu atenție ai sanse mari să nu achiziționezi o clonă.

Mai există o situație care nu implică clonele. Există multe smartphone-uri Apple furate din România sau străinătate, acestea de cele mai multe ori sunt resetate și neactivate, cereți vânzătorilui să vă permită resetarea completă a telefonului și tot odată să dea log-out din contul de iCloud. Dacă nu se pot realiza aceste două cereri, din nou opriți orice pas următor de achiziție.

Pentru un iPhone original, îți recomandăm

Dacă ai sfaturi pentru cei care doresc să îți achiziționeze un iPhone să fie atenție, nu ezita să le postezi mai jos, în secțiunea de comentarii.

Spor la cumpărături verificate!

Exit mobile version