Implementarea celor de la Apple a display-ului sensibil la presiune a luat lumea tehnologiei prin surprindere și a lansat un adevărat trend.
Compania de cercetare IHS afirmă că 25% din smartphone-urile ce vor veni în 2016, vor avea un display sensibil la presiune, de tipul 3D Touch de la Apple.
Dacă nu ești familiar cu această tehnologie, ecranele sensibile la presiune ajută smartphone-ul să determine cât de tare apeși pe display. Această funcție va permite sistemului de operare să facă anumite acțiuni, în funcție de presiunea aplicată. De exemplu, în iOS, se pot activa quick preview-uri, sau se poate activa settings dacă apeși mai tare.
Această caracteristică e destul de cool, dar ajută cu adevărat la ceva? Există deja o caracteristică ce face ceva asemănător (apăsarea pentru o perioadă mai lungă). Cu ce este mai bună senzitivitatea la presiune?
Unii dintre noi consideră că nu este o caracteristică neapărat necesară și nu face nimic altceva decât să inducă în eroare utilizatorii. Mulți dintre utilizatorii de iPhone 6s nici nu știu despre acest concept. Cel mai probabil va fi nevoie de un timp de acomodare pentru a valorifica această carcateristică.
Pe de altă parte, entuziaștii 3D Touch spun că este un mod mai intuitiv de a lucra cu un smartphone. Într-un fel, este modul în care interacționăm cu restul lumii. Ca orice nouă tehnologie, nu îi cunoști adevărata valoare, până nu te obișnuiești cu ea. Instagram de exemplu, a realizat ce poate face această tehnologie în privința experienței utilizatorului și au portat o versiune transformată a 3D Touch, pe Android.
Voi de care parte a baricadei sunteți?