Ne salvează oare orezul telefonul după ce l-am scapat în apă?
În ultimii ani, branduri importante din lumea tehnologiei mobile au început să producă telefoane premium, care de care mai performante și mai atrăgătoare, însă foarte puține smartphone-uri fac parte din categoria telefoanelor rezistente la apă (waterproof).
Din punctul meu de vedere, rezistența la apă a unui telefon este foarte importantă deoarece poate din greșeală să ajungă în apă și te trezești că ai dat și o grămadă de bani pe el și nici nu mai funcționează.
Sunt convinsă că de-a lungul timpului ați avut prieteni sau ați citit pe internet povestea cu băgatul în orez și salvatul de la înec a smartphone-ului, dar oare funcționează??
Dacă îmi aduc eu bine aminte, în urmă cu vreun an, cei de la Gazelle.com au făcut un test care a indicat că băgatul telefonul în orez imediat ce a fost scos din apă este un mare mit. Unul dintre cele 7 materialele folosite în test a fost orezul nefiert, care a obţinut cel mai prost scor, fiind depăşit de cel al absorbantelor, litierei pisicii, fulgilor de ovăz şi orezului instant.
După părerea mea mitul orezului este și va rămâne un mit, deoarece chiar dacă orezul are proprietatea de a absorbi apa, acesta nu va absorbi suficient de mult și de bine încât să salveze și telefonul.
Cel mai bine este ca atunci când vă scăpați telefonul în apă să îi scoateți bateria și să îl puneți la uscat.
Tu ai încercat mitul orezului?